сряда, 1 декември 2021 г.

20 доктори напускат кубратската болница с назначаването на нов управител, не ги чуха и в местния парламент

Сериозна криза в здравеопазването в Кубрат предстои, а на сесия на Общинския съвет не се видя никаква светлина в тунела, дори напротив.

Казусът започва с проект за докладна записка на  председателя на Общинския съвет Хюсеин Юмеров за освобождаване от длъжност и оттегляне овластяването като управител на МБАЛ-Кубрат ЕООД на д-р Павлина Мичева и избор на д-р Леман Балканджиева за временно изпълняващ длъжността управител на МБАЛ-Кубрат. 11 от докторите подават заявления за прекратяване на трудовите им правоотношения. По-късно заявления подадоха още няколко колеги и вече напускащите сме 20 – съобщи днес за Разград24/7 един от медиците – анестезиологът д-р Дечев. По думите му по същия начин ще постъпят и част от сестрите, а в болницата, в която през последните години е закупена съвременна апаратура, няма да има кой да работи. Ръководства на болници от съседни региони бързо се ориентират и кубратските доктори вече имат оферти къде да продължат кариерното си развитие.

След оповестяването на оставките им те са поканени на среща от председателя на местния парламент в залата, в която се провеждат заседанията на Общинския съвет – Ритуалната зала на местното читалище. Според медиците обаче това е „нескопосана и унизителна покана-призовка, която е отправена с високомерие и с предпоставени унизителни условия”.

В тази зала те все пак дойдоха, но не вчера, а днес, на официалното заседание на Общинския съвет. Оказа се, че залата побира доста хора, защото сред наблюдателите освен лекарите бяха и повечето кметове на населени места, агитка на предложението д-р Балканджиева да е новият шеф на общинската болница, която аплодираше част от изказванията. Оказа се, че и самите сесии са доста емоционални, редът е либерален, всеки може да вземе думата и може да се чуят различни неща, но накрая компромиси няма и мнозинството решава.





razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии