неделя, 19 декември 2021 г.

Н. Събев: Трети мост край Русе ще има, записано е и в коалиционното споразумение

„В коалиционното споразумение на правителството е предвидено изграждането на четири моста над река Дунав, като единият от тях е планиран да бъде построен при Русе“.

Това заяви министърът на транспорта и съобщенията Николай Събев при посещението си на ГКПП „Дунав мост“ за преценка на място на предложените по време на общественото обсъждане идеи за подобрения на транспортната свързаност. По думите му ключът към превръщането на Русе в европейски транспортен хъб е справянето с трафика на Дунав мост. „Очаквам това да се случи до началото на пролетта на следващата година, преди да е започнало най-интензивното движение на хора и товари по европейските пътища“, каза Събев.

Според него, необходимо е да се направи подробен анализ на всички възможности и да се избере най-практичният вариант за решаване на проблемите с преминаването през Дунав мост при Русе.

„Ако искаме да превърнем Русе в европейски логистичен център, вратата към Европа трябва да бъде отворена. Ще бъде изработена процедура за облекчено транспортиране на товари и преминаване на пътници. Ако системата, която ще съдържа комплекс от мерки, сработи, тя ще бъде приложена и по другите гранични пунктове на страната. На този етап очакваме конкретни предложения от всички отговорни институции и браншови организации, които да бъдат включени към окончателните решения“, каза министърът.

Той обеща, че ще се погрижи за по-голяма експедитивност във вземането на решения, за да може да се реши дългогодишният проблем с непрестанните задръствания в района и струпване на камиони по пътя между Русе и Мартен. Министърът отбеляза, че е необходимо да се подобри ефективността на организацията на обработване на лекотоварния и тежкотоварен трафик.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии