понеделник, 31 януари 2022 г.

5-годишно дете от Ветово почина след усложнения от Ковид

Детето е било прието за лечение на 22-и декември миналата година в Университетска болница „Канев“ 

Новите случаи на коронавирус в областта са 36, още трима души са загубили битката с болеста

Дете на 5 години и 2 месеца с увреждания от Ветово е починало в петък вечерта след усложнения от Ковид, съобщиха от РЗИ - Русе. Момчето е било е с множество придружаващи неврологични заболявания, сред които детска церебрална парализа, хидроцефалия, а съвсем наскоро е претърпяло и операция.

Детето е било прието за лечение на 22-и декември миналата година в Университетска болница „Канев“, като седмица по-късно е било преместено в интензивно отделение. Там то е било на изкуствено дишане. Медиците са направили всичко по силите си, за да спасят живота му, като са извършени и консулти с лекари от други университетски болници извън Русе. За съжаление то е починало.

Новите случаи за последните 24 часа в Русенско са 36, Най-много заразени има в община Русе – 22. Шестима заболели има в Бяла, четирима в Сливо поле, двама в Борово, както и по един в Две могили и Ценово. Без нови случаи са единствено населените места от общините Ветово и Иваново. Излекуваните са 200 души.

Активните случаи към момента са 1896, като от началото на пандемията диагностицираните с вируса в Русенско станаха 28 783, а преболедувалите 25 187.

На болнично лечение в областта се намират 227 души, като 41 от тях са в реанимация. Свободните легла са 161, от които 25 са интензивни.

До момента в региона са извършени 120 558 имунизации, като повторна доза са получили 56 017 души. Бустерна доза са си поставили общо 17 689 русенци.

 

Фатален е изходът и за две жени и един мъж с положителен тест за коронавирус.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии