петък, 4 февруари 2022 г.

Правосъдната министърка съседка на Лили Иванова в Кубрат

Надежда Йорданова израснала на метри от родния дом на естрадната прима

Новата правосъдна министърка Надежда Йорданова се оказа съгражданка и съседка на примата на естрадата Лили Иванова.

И двете са родени в Кубрат, а домовете им в малкото градче се намират буквално през няколко преки един от друг, разкриват кубратчани.

И Лили, и Надежда напускат пределите на града, след като завършват средното си образование. Певицата отива да учи за медицинска сестра във Варна, а Йорданова се мести в столицата, за да следва право в Софийския университет. И двете с настоящата министърка на правосъдието се връщат да практикуват в родния си край. Надежда започва кариерата си в общината, а Лили известно време обгрижва пациентите в болницата в Кубрат. После става сестра в лечебницата в град Бяла, преди да хвърли бялата престилка завинаги и да хване влака за София, за да триумфира на музикалната сцена.

Надежда Йорданова все още има роднини в Кубрат, но не и естрадната прима. Родната ѝ къща там преди години беше срутена из основи. Още по социализма Лили бе дарила имота на общината, за да се построи на негово място нов партиен дом. След промените обаче идеята пропада и известно време парцелът стои празен, бавно превръщайки се в бунище. От няколко години насам обаче е почистен и вече е действащ парк с катерушки, обособен за игри и забавления на децата от квартала. По времето на соца Вечната Амбър е дарена с гарсониера в Кубрат, намираща се на няколко метра от адреса на родната ѝ къща. Маломерното жилище на ул. „Княз Борис I“ тя никога не е ползвала, а през 2020 г. реши завинаги да скъса и последната връзка с родния си град, след като продаде и прехвърли жилището на своята племенница Мария Паева, една от дъщерите на по-голямата ѝ сестра Магда.

За разлика от нея правосъдната министърка все още има недвижима собственост в Кубрат, вижда се от имотната ѝ декларация пред КПКОНПИ. Надежда Йорданова притежава половината от апартамент с площ 90 кв., придобит по наследство още през 1986 г. 48-годишната юристка и съгражданката ѝ Лили Иванова обаче не са съседки в столицата. Докато първата живее в апартамент в софийския квартал „Младост-2“ заедно с мъжа си Огнян и техния син, примата се шири в топмезонет на пъпа на София на ул. „Оборище“. Докато домът на естрадната легенда е над 200 квадрата, този на Йорданова е наполовина. Жилището ѝ от 104 кв. и по документи е собственост на нея и половинката ѝ.



retro.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии