четвъртък, 31 март 2022 г.

Образователно-забавен кът ще радва малките пациенти в кубратската болница

Образователно-забавен кът ще радва малките пациенти в кубратската болница.

Идеята децата, настанени в Детското отделение, да имат място за четене и интерактивни игри е на местната комисия за борба с противообществените прояви, съобщи за БТА секретарят на комисията Нади Карагьозова. 

Тя обясни, че специалният кът ще отвори врати за Деня на детето. Инициативата е подкрепена от лекарите, ангажирани в детското отделение и временно изпълняващият длъжността управител на лечебното заведение д-р Леман Балканджиева.

Местната комисия ще предостави образователни продукти, предназначени за интелектуалното и емоционално развитие на децата. За малките пациенти са приготвени познавателни игри, книжки за оцветяване, детски книжки, албум с рисунки от кубратски деца, пъзели. В обогатяването на детския кът ще се включат учители от училището в Беловец, педагози от Центъра за специална образователна подкрепа в Кубрат и родители, каза Карагьозова.

По думите й целта на създаването на това място е наред с необходимите медицински грижи, децата и родителите да си подарят взаимно полезно време. Те ще четат заедно поучителни истории и приказки, ще рисуват и ще оцветяват, а ежедневието им в болничните стаи ще преминава по-леко и ползотворно, добави Карагьозова. 

Местната комисия в Кубрат е подготвила още една изненада. В навечерието на 7 април - Ден на здравния работник, рисунки ще освежат приемната в Детското отделение. Те са дело на деца от партньорското училище в Самуил, с което кубратската местна комисия има добро сътрудничество.

Творбите на малките художници от самуилското училище ще бъдат подарени на болницата в Кубрат, за да създават настроение и позитивна емоция за малките пациенти и болничния екип, допълни Карагьозова.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии