вторник, 10 май 2022 г.

Ученици от Кубрат и техни приятели от пет държави мериха сили в майсторско управление на велосипед

Тази година в Средното училище „ Христо Ботев“ в Кубрат ежегодното състезание по майсторско управление на велосипед по модулна площадка за 5 и 6 клас протече особено тържествено.

По повод Деня на Европа надпреварата по безопасност на движението беше посветено на физическата активност и на активния начин на живот сред подрастващите, съобщи преподавателката от кубратското училище Нина Цонева.

Състезанието беше открито под звуците на химна на Европа, тъй като в училището през тази седмица гостуват партньори по проект EVA от програмата Еразъм + от Германия, Португалия, Франция, Естония и Турция. Проявата се организира от учителя Найден Нанев, с помощта на колегите му Елеонора Стефанова, Елка Димитрова и Цветомира Маринова. За настроението и озвучаването се погрижи учителят по музика Сийка Русева и нейните даровити ученици. А най-малките ученици в училището, възпитаници на Зоя Калинова показаха на големите как да се движат по пътното платно. 

Участниците демонстрираха завидни умения за управление на велосипеди, които бяха оценени по зададени критерии от тричленно жури. Гостите също провериха своите умения по колоездене. Наградите и грамотите бяха раздадени от учителите -гости от чужбина, под аплодисментите на присъстващите ученици, учители, родители и гости.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии