вторник, 28 юни 2022 г.

Иззеха близо 48 000 къса цигари и над 100 литра алкохол на ГКПП „Дунав мост“-Русе


Митническите служители от сектор „Борба с наркотрафика Русе“ установиха опит за недеклариран износ на 47 560 къса цигари и 108 литра алкохол с български акцизен бандерол при три проверки на изходящи превозни средства през  ГКПП "Дунав мост", съобщиха от Агенция "Митници".

На 24 юни митническите инспектори проверяват автомобил с водач и пет пътника - всичките български граждани, пътуващи от България към Германия. При извършената щателна митническа проверка в превозното средство са намерени, укрити под кората зад шофьорското място, 15 360 къса цигари от известни марки с български акцизен бандерол.

За установеното административно нарушение е съставен акт на един от пътниците, който заявява, че цигарите са негови. В същия ден около 16:30 чАСА митническите служители спират за проверка товарен автомобил с маршрут България-Полша с водач - български гражданин.

Автомобилът е насочен към халето на ГКПП "Дунав мост" за щателна митническа проверка, при която сред превозваната стока са установени недекларирани 108 литра алкохолни напитки от известни марки с български акцизен бандерол.

На водача е съставен акт за установяване на административно нарушение. При третия случая от 25 юни митническите инспектори откриват 32 200 къса цигари с български акцизен бандерол, укрити в резервната гума, облегалките на седалките, капака на багажника и в предните калници зад фаровете на лек автомобил.

Водачът-български гражданин заявил, че е закупил цигарите, лично ги е поставил в автомобила и ги пренася за приятели във Франция. За установеното административно нарушение му е съставен акт.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии