сряда, 1 юни 2022 г.

Шоу за млади таланти в Кубратско

Истинско шоу за талантливи малчугани спретнаха организаторите в IV-ото издание „ДГ „Слънчо“ търси талант“, което се проведе в кубратското село Божурово.


Журито отличи най-добрите, а победителите си тръгнаха с чисто нови велосипед, китара и синтезатор-йоника. Тази година в забавния формат се надпреварваха над 30 талантливи деца от Детска градина „Слънчо“ в село Бисерци и нейните бази от селата Божурово и Звънарци.
 
Гости на забавното шоу бяха кметът на община Кубрат Алкин Неби и неговите заместници – Женифер Пойраз и Мирослав Йорданов, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, кметовете на Бисерци, Божурово и Звънарци – Алиш Арифов, Юджел Юсеинов и Йълмаз Мехмед, директорът на дирекция „Специализирана администрация“ Стефан Калинов, директорите на училищата в Юпер и Бисерци – Татяна Йорданова и Димитричка Ангелова, читалищни специалисти, местни общественици, жители и гости на село Божурово.
 
Приветствие към участниците и гостите отправи директорът на ДГ „Слънчо“ в с. Бисерци Несрин Салиева, която сподели, че въпреки дългата пауза заради пандемията, то най-накрая детският формат за откриване на таланти се е състоял. Тя благодари на всички спонсори и приятели, вложили усилия, сърце и душа, сред които са и възпитателите на децата, а в края на обръщението си тя пожела успех на всички участници.
   В началото на формата беше представено и тричленното жури, което имаше нелеката задача да излъчи новите мънички звезди за 2022 г. Негов председател бе завеждащият отдел "Просвета, култура, социални дейности и техническо обслужване" Здравко Вутов, специалистът по танцово изкуство към читалището в Кубрат Гинка Панчева и старши учителя при ДГ „Здравец“ в Кубрат Имрен Кърмъзъ, като последния от оценяващите е и настоящ общински съветник към местния парламент в лудогорския град.
 
В местното читалище „Божур - 1922” бяха оценени общо 23 индивидуални и сборни изпълнения. На сцената плува пиратски кораб, овчарче бродеше из красива гора, други яздеха вихрогони, едни демонстрираха певчески и музикални изпълнения, други наливаха студена вода от каменна чешма, трети рисуваха, рецитираха стихчета и танцуваха модерни танци. Малко преди церемонията по награждаване на победителите в шоуто директорката на градината Несрин Салиева връчи удостоверенията на децата, които за последна година са били в детското заведение. В крайна сметка и след близо 20-минутен размисъл след приключване на формата журито определи победителите.
 
На трето място се класираха братята Еркан, Еге и Ефе с народен танц от с. Божурово. Второто място спечели Дамла Юсуф с танц „Таки, Таки“ от селото домакин, а първото място си поделиха децата Сашо Атанасов и неговата сестричка Никол Атанасова, също от с. Божурово, които представиха фолклорен танц.
 
Голямата награда, нов велосипед със скорости, закупен от Община Кубрат, връчи лично кубратския градоначалник Алкин Неби. Той пожела на децата да са живи и здрави, все така талантливи, лъчезарни и безгрижни. В своето обръщение кметът Неби благодари за неуморния труд на учителите, които за пореден път са показали своята професионална грижа и отговорност към най-големите съкровища на община Кубрат, а именно децата.
 
За всички групи на градината /„Бисерче“, „Божурче“ и „Звънче“/ Община Кубрат осигури нови топки за игра и пъзели за редене. По време на детската изява всички малчугани получиха подаръци и много лакомства, а организаторите обещаха, че изненадите те първа предстоят.



kubrat.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии