сряда, 20 юли 2022 г.

Нов респиратор в кубратската болница, вече работи и АГ-то

Отделението по анестезиология и интензивно лечение /ОАИЛ/ в Многопрофилната болница за активно лечение в град Кубрат се сдоби с чисто нов и модерен апарат за изкуствена белодробна вентилация /респиратор/ при пациенти с невъзможност за самостоятелно дишане. Това съобщават от пресцентъра на Община Кубрат.
Според пресцентъра новият скъпоструващ апарат е осигурен чрез съдействието на разградските народни представители от Движението за права и свободи, сред които и заместник-председателят на партията Ахмед Ахмедов.
Респираторната техника е приета лично от управителя на болничното заведение в лудогорския град д-р Леман Балканджиева, от кмета на Община Кубрат Алкин Неби, председателят на Общинския съвет Хюсеин Юмеров, както и от д-р Левент Апти – специалист по анестезиология и реанимация.


Д-р Балканджиева благодарила за осигурената апаратура, като подчертала, че тя е необходима за лечението на пациентите в тежко състояние. Респираторът е от най-висок клас и разполага с редица удобства за специалистите в осигуряването на надеждна грижа за пациентите.
Кметът Неби също изказал сърдечни благодарности за доставения апарат, подчертавайки, че болницата в града наистина се нуждае от подобни примери на благородство и щедрост.
“Болницата ни функционира в пълен обем. Всички отделения работят нормално, като е възстановена и дейността на отделението по физиотерапия и рехабилитация. В болницата вече работи и акушеро-гинекологичното отделение, в което вече имаме и раждания”, заявила в заключение д-р Балканджиева.




razgrad24-7.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии