сряда, 21 септември 2022 г.

Трима шофьори "изгоряха" при проверки в град Глоджево

Проверките са били част от специализираната полицейска операция в област Русе

Вчера, около 12:10 часа в град Глоджево, при провеждащата се специализирана полицейска операция, служители на РУ – Ветово са установили 47-годишен мъж, местен жител, да управлява лек автомобил „Фиат Пунто“ без поставени регистрационни табели. При направените справки е станало ясно, че превозното средство не е регистрирано по надлежния ред в страната.

Случаят е документиран и е образувано бързо производство за престъпление по чл. 345, ал.2 от НК.

Още двама водачи са установили екипите в нарушаване на законовите изисквания в района на град Глоджево вчера. Около 13:50 часа по пътя преди табелата за град Глоджево в посока към град Ветово, при проверка на лек автомобил с марка "Фолксваген", управляван от 47-годишен мъж от град Кубрат, униформените са установили, че водачът не притежава свидетелство за управление и е неправоспособен. При допълнителните справки е изяснено още, че той извършва това деяние в едногодишен срок от наказването му по административен ред за управление на МПС без книжка.

Случаят е документиран по описа на РУ-Ветово, с оглед извършено престъпление по чл. 343в, ал. 2 от НК.

Малко по-късно, около 14:30 часа, отново в град Глоджево е установен още един нарушител, 39-годишен мъж, във връзка със сигнал, че предишната вечер около 20:00 часа, по ул. "Стефан Караджа" в гр. Глоджево, е управлявал лек автомобил „Сузуки Витара“ с поставени регистрационни табели на друга кола. При проверката е изяснено, че на автомобила са поставени табели с разградска регистрация, издадени на МПС от този модел, но с други номера на рама и двигател. Не са установени данни превозното средство да е регистрирано на територията на страната.

По случая е започнала работа с оглед извършено престъпление по чл. 345, ал.2, във връзка с чл.345, ал.1 от НК.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии