четвъртък, 8 септември 2022 г.

Лили Иванова е сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат

Лили Иванова е сред дарителите за опожарената библиотека в Кубрат.


От своята страница във Фейсбук Лили Иванова изказа сърдечна благодарност на своите приятели за бързата реакция и съпричастността, с чиято подкрепа ще бъдат закупени и дарени 6000 броя нови книги на детския отдел в Кубрат.

Ден по-рано пожар унищожи детския отдел на читалищната библиотека в родния град на най-голямото име в българската поп музика. Сигналът за инцидента е подаден малко след 11:00 ч. от библиотечни служители.

"Всеки желаещ да дари книги или средства, може да се свърже с НЧ “Св. Св. Кирил и Методий - 1891”, гр. Кубрат, за контакт: 0898954090", пише още Лили Иванова във Фейсбук.

През следващата седмица ще бъде обявена набирателна сметка, по която да постъпват финансови средства от дарители. Желаещи да предоставят предимно детска литература трябва да даряват чисто нови книги или такива, които са в добро състояние. Помощ читалището ще търси и за другите причинени щети от наводнението при потушаването на пожара, което сериозно е увредило и таванската мазилка на долния етаж.

Миналата година Лили Иванова дари книги на библиотека в Кубрат. Стотици томове литература от личната колекция бяха предоставени на културната институция със заръката читателите и нейните съграждани да се докоснат и запознаят с нови заглавия и тенденции в литературния свят.





dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии