сряда, 7 септември 2022 г.

Пенчо Милков отиде на общоселско събрание в Семерджиево

Кметът на Русе проведе открита приемна с жителите на село Семерджиево

Продължават откритите приемни с граждани на кмета на Русе Пенчо Милков. Вчера той посети с. Семерджиево, където освен индивидуалните срещи с хората, се проведе и общоселско събрание по значимите за общността въпроси.

Всеки дъжд предизвиква разрушения на асфалтовото покритие на ул. „Алеи Възраждане“ и я прави невъзможна за преминаване, оплакаха се от Семерджиево. Според кмета е необходимо общината да съдейства за проектирането на открит канал, с който водните маси да се отвеждат от платното.

За да се повиши безопасността на движещите се по главната улица, ще се организира поставянето на мантинела, а Пенчо Милков ще отправи предложение към Комисията по безопасност на движението за поставяне на легнали полицаи.

Съдействие ще бъде оказано и за кастренето на няколко по-високи дървета, както и за закупуването и засаждането на нови брези и ела, която да бъде естествена украса по коледните празници.

С увеличените средства от бюджета на Общината тази година в Семерджиево бяха асфалтирани 3 улици, съобщи кметът Мюжгян Халилова. По общинската програма „Малки населени места“ бе изграден и в момента се оборудва нов център за децата от селото и техните майки. Той ще разполага с голяма зала за събития, детски кът, кухненски бокс и санитарни помещения, които ще се ползват свободно.

С удвоената тази година общинска субсидия за читалищна дейност ще бъде финансирано санирането на сградата на местното читалище.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии