четвъртък, 13 октомври 2022 г.

Хванаха близо 10 000 кутии контрабандни цигари на "Дунав мост"

Плячката на митничарите е открита при две проверки

Митничари задържаха 9560 кутии (191 200 къса) цигари с валиден български акцизен бандерол при две отделни проверки на Дунав мост - Русе, съобщава Агенция "Митници"

На 07.10.2022 г. в района на ГКПП Дунав мост- Русе, е спрян за проверка товарен автомобил с ремарке, който по документи превозвал празни метални каси от България за Германия. При сканиране с рентген се видяло, че в две от металните каси, разположени в средата на ремаркето, има кашони. След разтоварването на всички 22 кашона митническите инспектори установили 178 000 къса (8900 кутии) цигари от 9 известни търговски марки с български акцизен бандерол.

В същия ден митнически служители спрели за щателна проверка пътнически микробус, пътуващ от България за Германия. Инспекторите открили във фабрична кухина на пода на автомобила 13 200 къса (660 кутии) цигари с български акцизен бандерол.

И в двата случая водачите не са представили пред митническите власти документи за превозваните акцизни стоки. Съставени са им актове за административни нарушения.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии