неделя, 2 октомври 2022 г.

Столетница от кубратското село Тертер гласува за по-добро бъдеще

Столетница от кубратското село Тертер гласува за по-добро бъдеще. До урната 100-годишната баба Радка Делева отиде придружена от близки, съобщи за БТА кметският наместник Николай Иванов.

В телефонен разговор баба Радка сподели за БТА, че не пропуска правото да упражни вота си. "Гласувам за по-доброто на страната, за това да има повече работни места и работа за младите, за да остават тук, в България", каза столетницата. Тя призова младите хора също да отидат до урните, защото гласовете им са много важни.

За възрастта си баба Радка е в много добро здраве, каза кметският наместник на Тертер. Той добави, че тя не пропуска ден и излиза на пейката пред дома, за да разговаря и обсъди със съседи случващото се в селото и в страната. 

Тертер е малко селце в община Кубрат. По думите на кметския наместник и тук основните проблеми са свързани с обезлюдяването, здравеопазването, липсата на средства за инфраструктура. „Тук живеят предимно възрастни хора, знам болките им и им помагам с каквото мога“, допълни Николай Иванов. 

Да създадат по-добри условия за живот, да има работа за младите хора, пенсиите да са по-високи са очакванията на потребителите на Дома за стари хора в Разград от политиците. В разкритата в социалната институция секция от вписаните в избирателния списък 73-ма души правото си на глас до обяд вече са упражнили 55, каза за БТА председателят на комисията в Дома Даринка Ангелова. Гласуването в секцията е с хартиени бюлетини. По думите на председателя на секционната комисия хората не се затрудняват, гласуването става бързо. Част от домуващите в социалното заведение заявиха, че дават своя глас, за да живеят по-добре и да има по-добро бъдеще за всички след тях.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии