вторник, 25 октомври 2022 г.

Разбиха семейна наркооранжерия в Кубрат

И БАЩАТА, И СИНЪТ СА КРИМИНАЛНО ПРОЯВЕНИ, ВТОРИЯТ НАСКОРО СЕ ЗАВЪРНАЛ ОТ КАНАДА

Баща и син от град Кубрат са задържани за производство и притежание на наркотици, съобщиха от пресцентъра на МВР в Разград.

Дрогата е открита около 16.00 часа на 24 октомври при претърсване на имота им в Кубрат. Първоначално полицаите намерили 14 растения от вида на конопа, засети в оранжерия със съответните условия за напояване и торене. В гаражно помещение, оборудвано с вентилатори, са открити подготвени за изсушаване стръкове с цветове канабис, окачени на въжета. В същото помещение са намерени две туби с вместимост по 11 л всяка, пълни с нарязана на дребно зелена тревиста маса, както и пакетирани цветове на конопени растения с общо тегло 11.550 кг. В хода на разследването са събрани данни, че 81-годишният мъж и 50-годишният му син пласират наркотични вещества на територията на Разградска област. Като веществени доказателства от дома им са иззети везни, празни полиетиленови пликчета с шлиц и други вещи, съотносими към престъпната дейност.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата по документирането на дейността, свързана с притежание и разпространение на дрога продължава под ръководството на Окръжна прокуратура. Двамата мъже са криминално проявени, синът наскоро се завърнал от Канада.





e-razgrad.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии