вторник, 29 ноември 2022 г.

Коледни концерти, базар и изненади са част от празничната програма на Община Кубрат за декември

Коледни концерти, базар и други изненади са включени в празничната програма на Община Кубрат за месец декември.

Началото на програмата, посветена на светлите празници, ще започне на 6 декември със запалването на коледните светлини в града, съобщи за БТА зам.-кметът Мирослав Йорданов.

На 13 декември общината, кубратското читалище и клубовете „Просвещение“ и „Здравец“ ще зарадват обитателите на Дома за стари хора в Тертер с празничен концерт и подаръци. На 16 и 20 декември залата на читалището в Кубрат ще се изпълни с магията на коледното настроение, което ще създадат децата от Музикалната школа към НЧ „Св. св. Кирил и Методий“ и съставите към културната институция. 

Ученици от училищата в града ще отпразнуват и тази година настъпващите коледни празници със своеобразна седянка. На 15 декември на тържество в ритуалната зала на читалището децата ще разкажат как се празнуват зимните и коледните празници по нашите земи и по света, ще има много песни, танци и занимателни игри.

По традиция в празничния месец са предвидени и срещите на ръководството на общината с деца в неравностойно положение, както и с представители на бизнеса, директори на учебни заведения, ръководители на институции, кметове и общински съветници.

Обичаният от малки и големи Коледен и новогодишен базар в центъра на Кубрат ще отвори врати на 17 декември.

По повод Рождество Христово в храм „Св.св.Кирил и Методий” ще бъде отслужена празнична литургия, а коледари ще поздравят дошлите на богослужението. Новата 2023-та година жителите и гостите на Кубрат ще посрещнат на площад „Възраждане” с празнични хора и заря. По-рано през деня на площада кубратчани ще могат да се почерпят с новогодишна баница с късмети, осигурена от общинското ръководство.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии