вторник, 17 януари 2023 г.

„Превенция чрез добротворчество“ ще бъде акцент в работата на местната комисия в Кубрат за 2023 година

Превантивно-образователната програма „Любовта като образователен, възпитателен и превантивен метод“ ще бъде акцент в работата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни (МКБППМН) в Кубрат през новата година.

Тя ще бъде реализирана в различни форми – ученически дискусии, открити уроци, плакати с послания и др. в зависимост от конкретните цели и задачи на заданието, съобщи за БТА секретарят на местната комисия д-р Нади Карагьозова. 

Тя обясни, че посланията, свързани с любовната тематика ще стигат до учениците и учителите - партньори с помощта на позитивните ученически папки. Предизвикателство през цялата година ще бъде интерпретацията на популярния израз „Любовта е навсякъде“ и какво правим „От любов и с любов“. „Ще си говорим за нея във всички й аспекти, като един непрекъснат процес на процъфтяване, на обединяване на много други добродетели. Ще разширим нейното съдържание, като излезем от познатото й тълкувание, няма да става дума за любовта като забавление и удоволствие, а по-скоро като универсална сила, която дава живот на всички неща. Отвореното сърце означава добър човек“, сподели секретарят на комисията и автор на превантивната програма.

По думите й в резон с програмата, доброволците от клуб „Емпатия“ са заложили на другата благотворителна идея “Един ден без джобни“, която също да намери своето място в превантивния календар. 

„През 2022 година кубратската комисия търси и предлага добри решения и позитиви за успешна превенция чрез програмата „Сто поговорки - сто истини. Превенция и личностно развитие чрез фолклор и народното творчество“. Ключовата дума за 2021 година на екипа на комисията стана добротата като нравствена категория, като послание, като позитивна енергия“, каза Карагьозова.

Тя добави, че миналата година за добротворците към местната комисия е била година, наситена с емоции, нови приятели и много нови преживявания. „В последните дни на годината дойде и добрата новина от столицата, от годишните награди на Доброволчески инициативи 2022 година, свързана с благотворителността дейност на кубратските емпатисти. Инициативата „Коледна топлина“ получи почетната грамота на Алианса за работа с доброволци и Фондация Лале“, допълни секретарят на местната комисия в Кубрат.



bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии