сряда, 22 март 2023 г.

Трудът гони лошотията, а песента отваря сърцето за всичко хубаво и добро, казва столетничка от кубратското село Звънарци

Трудът е най-здравият инструмент, който гони лошотията, а песента отваря сърцето за всичко хубаво и добро. Това сподели Пена Тодорова Петкова от кубратското село Звънарци, която днес навършва 100 години, пред представители на клуб „Емпатия“ към местната комисия за борба с противообществените прояви в Кубрат.


Членовете на клуба Хелин, Никол, Еда и Дилек бяха първите, които поздравиха рожденичката, каза за БТА секретарят на кубратската комисия д-р Надие Карагьозова.

Узнали за щастливото събитие от Мирослав Йорданов, заместник-кмет и председател на кубратската комисия по превенция, в навечерието на юбилея добротворците посетили столетницата в дома на дъщеря й в Кубрат. Момичетата лично поднесли на баба Пена празнични подаръци и отправили пожелания за още дълги години здраве, бодър дух и усмивка на лицето. Със заделените от джобните си пари малките посланици на доброто, подкрепени от кубратския секретар, са избрали за подарък на столетницата декоративна картина с лалета (един от символите на пролетта), кухненски поднос за гости, пакетче турско кафе с пожелание за сладка приказка с близките, кифлички, дребни сладки и традиционна българска боза.

Момичетата преживяха незабравими мигове с рожденичката и нейните близки, и запомниха, че работата и добротата са в основата на дълголетието, посочи Карагьозова.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии