сряда, 26 април 2023 г.

Екстрадират ветовчанин, обвинен в кражби за над 100 000 евро в Германия

24-годишния ветовчанин Ф. Ю. да бъде предаден на немските власти.

Това реши Окръжен съд – Русе, уважавайки Европейска заповед за арест, издадена на 14.03.2023 г. от Районен съд Дармщат, с която се иска лицето да бъде задържано и екстрадирано за провеждане на наказателно производство относно 4 кражби в големи размери.

Според постъпилите по делото немски документи, Ф. Ю. заедно с други 5 лица, след предварителен сговор, за времето от 29.09.2022 до 09.03.2023 в Зимерн, Идщайн, Боденхайм и други места във ФРГ, чрез използване на технически средства и моторни превозни средства, отнели чужди движими вещи на обща стойност 102 250 евро. Деянието се явява престъпление – кражба в големи размери, съгласно законодателството на молещата държава. Същото съставлява престъпление и по българския закон и се наказва с лишаване от свобода от 3 до 15 години.

Ф. Ю.  е задържан на ГКПП „Дунав мост“ на 18.04.2023 г. при гранична проверка за влизане в България. По отношение на него дежурен състав на Окръжен съд – Русе в събота взе най-тежката мярка за неотклонение. В днешното съдебно заседание лицето заяви, че желае да бъде екстрадирано в Германия, за да участва в производството срещу него.

Решението подлежи на обжалване в 5-дневен срок.





tvn.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии