понеделник, 10 април 2023 г.

Домашният социален патронаж в Кубрат разполага с нов автомобил за разнос на храна

Домашният социален патронаж в Кубрат разполага с нов автомобил за разнос на храна. Това е шестият автомобил, който патронажът получава за своите нужди със съдействието на общината, съобщиха от общинската администрация.

Превозното средство е закупено по проект на местната управа, финансиран от фонд „Социална закрила“. Общият бюджет на договора е 45 120 лв., като размерът на финансовите средства от Фонда е 35 644 лв., а собственият принос на общината е 9475 лв.

Ключовете на новата придобивка на директора на Общинското предприятие „Социални услуги“ Ахмед Камбер връчи лично кметът Алкин Неби. Той пожела безаварийна работа на шофьора и екипа, като посочи, че общината продължава да спазва поетите ангажименти към жителите и потребителите на социалните услуги. От своя страна директорът Ахмед Камбер благодари за новата придобивка, както и за екипната работа, посочиха от общината. 

За БТА директорът на социалното предприятие сподели, че големият брой потребители и отдалечеността на селата от градския център обуславят нуждата от още едно превозно средство. По думите му модернизирането на автомобилния парк намалява чувствително времето за доставка на приготвената храна до домовете на потребителите, както и разходите за горива. Ахмед Камбер обясни, че Общинското предприятие „Социални услуги“ в Кубрат оказва подкрепа на близо хиляда души. Чрез четирите домашни социални патронажа се приготвя и доставя храна на над 400 човека, топъл обяд получават повече от 300 нуждаещи се от населените места на общината, организирано е и ученическо хранене на 80 възпитаници на учебни заведения. Чрез социални проекти през годините не само патронажът в Кубрат, но и неговите филиали в Бисерци, Севар и Мъдрево непрекъснато се обновяват и модернизират. Кухненските им бази са оборудвани със съвременни електроуреди и инвентар, което осигурява по-добро качество на предоставяните социални услуги, както и на условията за работа на персонала, допълни директорът на социалното предприятие.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии