вторник, 4 април 2023 г.

Малки пациенти от детската онкология във Варна получиха великденски подаръци от кубратския клуб „Емпатия“

Специална изненада получиха малките пациенти на Клиниката по детска хематология и онкология в УБАЛ „Света Марина“ във Варна. Децата, лекуващи се в болницата, бяха зарадвани с подаръци от учениците от клуб „Емпатия“ към местната комисия за борба с противообществените прояви в Кубрат, съобщи секретарят на комисията д-р Надие Карагьозова.

Лично тя е предала на новия началник на клиниката доц. Милена Белчева 28 цветни памучни шапки, ушити от приятели на доброволците от кубратската местна комисия от германския град Вилхелмсхафен, Долна Саксония.

Малчуганите са получили и великденски пакети с шоколадови яйчица, и книжки с великденски мотиви за оцветяване, подготвени от членовете на клуб „Емаптия“. Доброволците им подарили още великденска украса за детската занималня за по-празнично настроение и картичка с пожелание за бързо оздравяване. Доц. Белчева е благодарила сърдечно за всичко и на всички, допринесли за инициативата „Споделен Великден“.

Това е четвърто поред посещение в детската онкология за кубратските добротворци, които все по-често получават подкрепа и от чужбина, каза д-р Карагьозова. При предишната си акция те дариха на отделението картини, нарисувани от деца от частна градина в Дъблин. „Ръката, която дава - не остава празна“, с това послание учениците от местния клуб в Кубрат затвориха още една страница на добрите дела и отвориха сърцата си за нови такива, добави Карагьозова.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии