понеделник, 22 май 2023 г.

Прокуратурата в Разград ръководи досъдебно производство във връзка с пътно произшествие, при което загина 14-годишно момиче

Окръжната прокуратура в Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежко пътнотранспортно произшествие, при което загина непълнолетно момиче, а петима пострадаха, съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна.

Както БТА съобщи, произшествието стана на 19 май, около 22:30 часа, на пътя между град Кубрат и село Беловец. В тежката катастрофа участвали три автомобила. Деветнадесетгодишен младеж е управлявал един от автомобилите като по време на движението си предприел маневра за изпреварване, въпреки насрещно движещо се моторно превозно средство. Двете коли се сблъскали, след което изпреварващата кола се ударила в задната част на третия автомобил, продължила движението си и се преобърнала по таван извън пътя.

На място е загинало 14-годишно момиче, което се е возило на задната седалка на първия автомобил. Тежко пострадал е и водачът на превозното средство, който е настанен за лечение в болнично заведение с опасност за живота. Останалите пътници от колата получили различни травми, които не представляват опасност за животите им. Пострадала е и водачката на насрещно движещото се превозно средство.

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около пътнотранспортното произшествие продължават под надзора на Окръжната прокуратура в Разград. Назначени са множество експертизи, които да установят фактическата обстановка, посочват от съдебната институция.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии