събота, 27 май 2023 г.

В Кубрат разиграха аварийна ситуация в детската ясла

Във връзка с утвърден график, в района на Детска ясла „Мир“ в град Кубрат, се проведе учебна тренировка на Щаба за изпълнение на Общинския план за защита на населението при бедствия и аварии.

Проверена бе готовността по организиране и провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи от доброволното формирование към "Гражданска защита" на Общината, съвместно с екипите на Районна служба за противопожарна безопасност и защита на населението в град Кубрат.

По план бяха изпълнени няколко цели, като бяха обследвани оперативно-тактическите особености на обекта. Беше извършена проверка за готовността на дежурната смяна и доброволците от Кубрат, както и готовността на длъжностните лица за действия по ликвидирането на възникналите аварийни ситуации.

В случая бе разиграна ситуация с евакуация на деца, разрязване на паднали дървета и клони от силна буря, причинила и пожар в сградата на детската забавачница. Децата, а и персоналът на детското заведение бяха изведени на безопасно място, а пожарникарите и доброволческите формирования работиха усърдно по елиминиране на опасностите.

В края на учебната акция всички присъстващи си пожелаха безаварийна работа, а екипът на пожарната в Кубрат показа и на най-малките малчугани как се гаси огън.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии