четвъртък, 29 юни 2023 г.

Самодейците от Мъдрево за първи път на сцената на престижния Балкан фолк фест

С богата музикално-художествена програма самодейците към НЧ „Христо Ботев 1948“ - Мъдрево ще запомнят своето първо участие на Международния Балкан фолк фест 2023 във Варна.

Първи на сцената на фестивалния комплекс на 26 юни се качиха танцьорките от ТГ „Мъдревчанки“ с художествен ръководител Нургюл Ялама с танца „Зилли маша“. Зрителите на форума освен танца им се насладиха и на хората им „Костенско“ и „Витаново“. Смесената вокална група „Мъдревчани“ участва с богат репертоар от 6 песни, от които две солови в изпълнение на кмета на селото Салим Мустафа, който е и настоящ председател на местната културна институция.

За отличното си представяне самодейците са наградени с три дипломи и статуетка. Единия диплом е за соловия изпълнител.
„Готвихме се усилено за фестивала. Удовлетворени сме от преживяното. Сцената на фестивала ни даде и по-голямо самочувствие, бяхме единствената българска група сред участниците. Събрахме много впечатления, видяхме танците на други народи, обогатихме се“, сподели председателят на читалището г-н Мустафа по телефона от Варна.

Тази година е 29-то издание на престижния фестивал, който се провежда през месеците юни, юли и август. Участие са потвърдили 130 ансамбъла от балканските и редица европейски страни. Една традиция в културния афиш на морска Варна, която дава възможност на летовници да се запознаят отблизо с магията на песните и танците на различи народи.

Д-р Нади Карагьозова



kubrat.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии