сряда, 26 юли 2023 г.

Русенският асфалт загря на 60 градуса

Асфалтът на паркинга на "Кауфланд", който се огрява през целия ден достигна температура от 60 градуса

Това отчете русенецът Михаил Милчев с помощта на специална термокамера. В сянката на сградите и дърветата е около 38 - 40 градуса, посочи още той и уточни времето, в което е направил замерванията - 15:30 следобед.

"Една година откакто не съм разхождал термокамерата и почти две, откакто не съм се занимавал сериозно. Но при над 40 градуса на сянка не се сдържах да проверя как е на практика. Това е от 15.30: Най-студено място - пробива при Кауфланд, където не огрява никога слънце. На асфалта - 50-55 градуса. Бялата боя смъква температурата с около 5 градуса, зелените площи - също. В сянката на сградите и дърветата е около 38 - 40 градуса. Изложението (север - юг) променя температурата с около 4-5 градуса.

На паркинга пред Кауфланд, който се огрява цял ден - над 60 градуса. На черния метал на старата бойна Мерива, паркирана пред блока, почти перпендикулярно към слънчевите лъчи - близо 70 градуса. В Кауфланд и по пътя имаше изненадващо много хора, явно са пропуснали прогнозата или шопинга е по-важен..".

Днес в Русе измериха 42,3 градуса на сянка, но това не е рекорд за тази дата. Най-горещо на 26 юли е било през 2000 година.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии