понеделник, 10 юли 2023 г.

Мъж от Кубрат стана жертва на измама, източиха му пари от банковата карта

Жертва на измама станал 36-годишен мъж от град Кубрат, съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Разград Илияна Георгиева.

Около 19:00 часа вчера той бил въведен в заблуждение чрез мобилното приложение „Вайбър“ да предостави данни на банковата си карта, за да му бъде преведена сумата от 300 лв. чрез услугата „Купи с куриер“. Веднага след като попълнил данните, от картата изчезнала сумата от 1880,49 лв. Потърпевшият сигнализирал веднага в полицията. По случая е започнато разследване.

Справка в сайта на Областната дирекция на МВР показва, че през последните два месеца това е трети случай на измама, свързана с банкови карти в региона. На 4 юли 54-годишен мъж от Разград е сигнализирал полицията, че е въведен в заблуждение за обновяване на данните си за онлайн банкиране. Така измамници му нанесли щета в размер на 2991,33 лева. Месец преди това 47-годишна жена от Завет съобщила в Районното управление в Кубрат също за извършена измама. На 5 юни потърпевшата установила, че от банковата ѝ сметка липсват 1700 лв. От направеното извлечение се вижда, че без съгласието на титуляра ден преди това са извършени транзакции през интернет, представляващи плащания в сайтове за закупуване на стоки. 

От Областната дирекция на МВР в Разград призоват хората да внимават, да не бързат да се доверяват и да споделят каквато и да е лична и банкова информация с когото и да е в интернет, добави говорителят на полицията Илияна Георгиева.





bta.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии