петък, 2 февруари 2024 г.

Двама дрогирани шофьори "изгоряха" при проверки в Сливо поле

И двамата са отказали да дадат кръвни проби за изследване

На 31 януари около 09:25 ч в гр. Сливо поле на бул. България от екип на РУ – Сливо поле е спрян за проверка лек автомобил "Ауди А6", управляван от 24-годишна жена от Русе. При извършена проба за алкохол дрегерът е показал отрицателен резултат, но при проба за употреба на наркотични вещества уредът е отчел положителна реакция канабис и амфетамини. На водачката е съставен акт и издаден талон за медицинско изследване, след което е конвоирана до УМБАЛ "Канев" в Русе, където е отказала да даде проби, съобщиха от ОД МВР - Русе.

В хода на работата по случая е извършена проверка на автомобила, управляван от 24-годишната и в джоб на предната лява врата полицейските служители са намерили кутия от цигари, съдържаща ръчно свита цигара със зелена суха тревна маса, за която тя е заявила, че е с марихуана.

На 31 януари около 18:30 ч в гр. Сливо поле, на главен път ІІ-21 / Русе –Силистра, дежурен наряд на РУ – Сливо поле е спрял и извършил проверка на лек автомобил "Ауди А6", управляван от русенец на 28 г. При последвалите проби за алкохол и наркотици, първата е била отрицателна, но при втората дрегерът за наркотици е реагирал положително за употреба на метамфетамин. На водача е съставен акт по ЗДВП и му е издаден талон за медицинско изследване, след което е отведен до УМБАЛ "Канев" в гр. Русе, където е отказал да даде проби.

По двата случая са образувани бързи производства.





dunavmost.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии