сряда, 6 март 2024 г.

Община Кубрат разкри още работни места по проект за младежка заетост

Община Кубрат активно продължава да разкрива нови работни места в рамките на Проекта „Младежка заетост+“, реализиран по програма „Развитие на човешките ресурси” 2021-2027. Спадащ под Приоритет 3: „Насърчаване на младежката заетост“, проектът има за цел повишаването на конкурентоспособността на младежите от 16 до 29 години.

Основните мерки включват предоставяне на възможности за стажуване, обучение по време на работа и придобиване на "меки" умения през участие в обучение при работодател. Тези инициативи се насочват към облекчаване на прехода от образование към заетост и натрупване на ценен професионален опит.

Още 4 работни места са разкрити в рамките на програмата, като 1 от тях са в град Кубрат, 2 в село Беловец и 1 в село Севар. Проектът е с обща стойност от 40 032,00 лева и осигурява заетост за период от до 9 месеца. Този иновативен подход не само улеснява младите хора в прехода към работния пазар, но и отговаря на нуждите на местните работодатели.

По предходните договори бяха сключени допълнителни споразумения във връзка с увеличението на минималната работна заплата от 01.01.2024 г. и актуализирането на стандартните таблици за единица разход и за стимули по проект „Младежка заетост+”, в частта „Държавно управление” – така след сключване споразуменията общата стойност на всички сключени договори между община Кубрат и Агенция по заетостта възлиза на 332 067,00 лева и е осигурена заетост на 34 младежи на територията на общината.



kubrat.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии