вторник, 9 април 2024 г.

Пиян водач се сби с друг шофьор в Голямо Враново след катастрофа, бил с 2,24 промила

Пиян водач се сби с друг шофьор след катастрофа. На 5 април около 19.00 часа е сигнализирано за лице, управляващо автомобил след употреба на алкохол в с. Голямо Враново.

При извършената на място проверка от полицейски служители на РУ – Сливо поле е установен подалият сигнала мъж, който обяснил на униформените , че около 19:00 ч. е тръгнал с мотофрезата си към магазин в селото.

На около 20 метра преди него лек автомобил „Форд Мондео“ го ударил с предна лява гума. След удара между него и шофьора на колата възникнал словесен конфликт, който прераснал във физическа саморазправа между тях.

Полицаите са установили, че водачът на лек автомобил „Форд Мондео“ е 45-годишен мъж от селото и са предприели действия за установяване на употребата на алкохол с техническо средство, но всички опити за тестване били неуспешни. По тази причина, след като му е съставен акт за нарушение по ЗДВП му е издаден талон за медицинско изследване и е той е дал кръвна проба.

Направеното химическо изследване е показало концентрация на алкохол в кръвта от 2,24 на хиляда. По случая са образувани: бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 1 от НК и преписка с оглед изясняване на престъпление по чл.325, ал.1 от НК.





rusemedia.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии