вторник, 30 април 2024 г.

Божурово отпразнува подобаващо селищен празник

Село Божурово отново се озова в центъра на вниманието, но този път заради своя празник, който събра местното население и гости в едно тържество на радост и веселие.

Празничните прояви започнаха с вълнуващ футболен двубой между отборите на "Реал" - Божурово, "Славия" - Бисерци и "Бенковски" - Тутракан. Самият старт на мача бе даден от кмета на селото, г-н Юджел Юсеинов, който с гордост приветства състезателите и публиката. Играта бе заредена с емоции и спортен дух, като отборът на Божурово се наложи с впечатляващ резултат 5:1 срещу отбора от Тутракан. Трето място зае отборът от съседното село Бисерци. Играчите бяха наградени с овации и призове.


След като адреналинът от футбола отпусна силната си прегръдка, в красивия парк на селото започна празничен турнир по тенис на маса. Любителите на този спорт се състезаваха в дух на забавление и приятелска конкуренция, допринасяйки за разнообразието на празничния ден.
Следобедът продължи с още развлечения, насочени към най-малките посетители на събитието. Гостуването на формацията "Веселяците" внесе допълнително вълнение и радост в атмосферата, като децата и техните родители се потопиха в света на песни и танци, обогатяващи игри и много радост.

По повод на празника, кметът на селото, Юджел Юсеинов, изрази благодарност към Община Кубрат и спонсорите за тяхната подкрепа в организацията на тържествата. Присъстваха кметове на кметства, общински съветници, спонсори и бизнесмени, жители и гости на село Божурово. Специални поздравления бяха отправени и от кмета на община Кубрат, г-н Алкин Неби, както и от председателя на Общинския съвет, Нуршен Халилова, които участваха активно в събитието. Тържествата в Божурово бяха уважени също и от председателя на Сдружението на изселниците от България в Република Турция - Ерджан Чалъшкан от община Силиври.

Празничният събор в Божурово продължи с много песни и хора. Жители и гости се насладиха на прекрасните изпълнения на самодейците от НЧ „Божур – 1922", както и на фолклорна програма от гостуващите танцьори и певци на НЧ "Св. Св. Кирил и Методий - 1891" - гр. Кубрат. Празникът на селото завърши с много танци и пищна заря под ритмите на оркестър „MERT-BAND".



kubrat.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии