неделя, 19 юни 2011 г.

Най-големият богаташ в Русе - румънец

Румънец се оказа най-големият богаташ в Русе, като декларира близо 3,12 млн. лв. доходи от авторски и лицензионни възнаграждения и консултации на букурещка фирма. Това съобщиха от териториалния офис на НАП.

Чужденецът, който живее в Русе от 2008 г., е регистриран като самоосигуряващо се лице със свободна професия. Той ще плати най-високия данък от доходи за м. г. сред всички физически лица в региона.

37-годишният милионер подал данъчната си декларация по интернет. В НАП изчислили, че след като се приспаднат законните 40% присъщи разходи, трябва да се обложат доходи от 1,87 млн. лв. От дължимите 187 000 лв. налог румънецът внесъл 31 000 лв. още миналата година. За остатъка той бил поканен да го плати доброволно с наказателна лихва заради изтеклия срок на 2 май. Ако не внесе още 156 000 лв., го заплашва данъчна проверка със съдействието на румънските власти, уточниха от НАП.

Приходните инспектори смятат, че бизнесът на румънеца в Русе е напълно законен и той се възползва от по-ниската данъчна ставка в нашата страна.

Далеч назад в класацията на русенските данъкоплатци е земеделски производител на зърнени и маслодайни култури с декларирани 132 000 лв. данък като едноличен търговец. От тях той вече е внесъл 10 000 лв.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии