сряда, 11 април 2012 г.

Наказват деца посред нощ с патешко ходене


Автобус с деца в Разград
Деца от фолклорен ансамбъл от Разград били наказани посред нощ с патешко ходене понеже били пияни. Това е било скандалното обяснение на ръководителя на състава.

Идва обаче въпроса има ли инстанция която ще накаже отговорните които са допуснали непълнолетни да поемат алкохол.

46 деца от Разград са наказани с патешко ходене по пижами под небето през нощта.
Това съобщиха родители на тийнейджърите, които са от 7 до 11 клас, те били на работен лагер в „Дружба" като танцьори в Средношколската формация на Капанския ансамбъл. Ръководителят на фолклорния състав Румян Занев, който не е бил в лагера по време на инцидента, потвърди за наказанието, но обясни, че децата били пияни.

Два дни след инцидента, прибирайки се в родния Разград, децата вече не помнят как са наказани като по Макаренко. Ръководителите им слезли от автобуса преди мястото, където чакат родителите. Да се смъкне багажа обаче помага Светломир Петков - помощник-ръководител на лагера и автор на идеята деца по пижами през нощта да бъдат наказани с патешко ходене.

Само една майка се осмелява да разкаже за инцидента, но държи да бъде променен гласа й.

Ръководителят на Капанския ансамбъл Румян Занев, който не е бил в лагера по време на инцидента, потвърди за наказанието, но обясни, че децата били пияни и трошали прозорци в хотела. За изясняване на ситуацията той е насрочил родителска среща следващия четвъртък, тя ще започне с представяне на наученото на работния лагер.

dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии