четвъртък, 7 юни 2012 г.

Радослав Пенев - Ачо - невинен съм


Ачо
„Аз съм назначеният убиец на Александър Македонски, а фактическият сигурно се подготвя за море".

Това заяви преди началото на поредното си дело срещу прокуратурата Радослав Пенев - Ачо - осъденият на доживотен затвор за убийството на шефа на държавната дивечовъдна станция в Сеслав Александър Македонски. Процесът е по Закона за задълженията и договорите, Ачо счита, че има нови обстоятелства по наказателното производство срещу него, а прокуратурата бездейства.


През 2009 г. са станали известни новите обстоятелства, които според Радослав Пенев налагат разследването да започне отново. Той се аргументира с експертиза, която доказва, че почеркът на листче с изписан кодът за телефона на убития Александър Македонски е на Пламен Борисов - един от двамата съучастници на Ачо. Според затворника с доживотна присъда двамата му съучастници са лъжесвидетелствали по време на процеса, а прокуратурата в Разград е бездействала, като не е започнала разследването повторно. Иска от държавното обвинение обезщетение от 50 000 лв. заради причинените му стрес, психическо разстройство и дискомфорт. Ачо продължава да се счита за невинен.

Аз съм назначеният убиец, а фактическият някъде може би се подготвя за море.

Двама свидетели пожела да се явят на следващо заседание през юли ищецът по делото по Закона за задълженията и договорите. Съдът отхвърли искането окръжният прокурор Огнян Дамянов лично да се яви в съдебната зала като свидетел.

43-годишният Радослав Пенев е в затвора в Белене от 2007 г., когато бе осъден на доживотен затвор за убийството на шефа на държавната дивечовъдна станция в Сеслав Александър Македонски. Простреляното тяло на лесничея бе намерено заровено в гора край село Равно в началото на юни 2006 г. За отвличането на Македонски и за опожаряване на служебния му джип на по 3 години затвор бяха осъдени съучастниците на Ачо - Пламен Борисов и Димитър Митев. Съдът постанови и кръвнина от 120 000 лв. за най-близкия роднина на убития - неговия брат.

Още по време на процеса Радослав Пенев не се призна за виновен, каза, че няколко седмици преди убийството дал пистолета си на един от другите подсъдими със заръката да сплаши Македонски, който настоявал Ачо да преведе по сметките на дивечовъдната станция 40 000 лв., които дължал за ваучери за дърва. Двамата са били бизнеспартньори и в арендуването на два язовира в Лудогорието.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии