сряда, 17 октомври 2012 г.

РИОСВ: Савин и Севар са чисти


РИОСВ: Чистотата в селата Савин и Север е на ниво
Добра организация и почистени терени са установили експертите на Регионалната инспекция по околната среда и водите-Русе (РИОСВ-Русе) в две села на територията на община Кубрат.

Проверките за чистотата на населените места е извършена през изтеклата седмица, съобщават от регионалното ековедомство.

Експертите са установили, че старото сметище в с. Савин е запръстено и не се експлоатира. Поставени са обозначителни табели с текстове за недопускане изхвърлянето на отпадъците. Уличните площи са почистени, както и замърсените терени около гробищния парк на селото. Констатирано е, че сервитутът на пътя от с. Савин до Кубрат се почиства от отпадъци веднъж месечно, а по разпореждане на кмета на населеното място растителните и животински отпадъци се съхраняват в дворовете на жителите.

В с. Севар (на снимката езерото в центъра на селото) сметището не се експлоатира, то е запръстено и затревено, посочват от екоинспекцията. Терените около гробището се почистват периодично. Обособени са места за съхранение на растителните и животински отпадъци, които периодично се запръстяват, а уличната мрежа се поддържа чиста.

От регионалната испекция съобщават още, че проверките за чистотата на населените места от областите Русе, Разград и Силистра продължават, като до този момент са извършени над 40 инспекции.

За разлика от тези две села в повечето малки населени места от област Разград се констатират замърсени терени и експлоатация на сметищата. Съставени са четири акта за установяване на административни нарушения на кметове на общини и населени места, допълват от екоинспекцията.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии