събота, 13 октомври 2012 г.

Бойко Борисов открива обекти в Русе


Премиерът Бойко Борисов ще посети Русе. Заедно с министъра на спорта Свилен Нейков той ще пререже лентата на реновираната лекоатлетическа писта на градския стадион.

Тя е ремонтирана със средства на Министерството на физическото възпитание и спорта и осигурено съфинансиране от община Русе. Бюджетът на одобрения проект възлиза на 1 274 190 лв.
След това министър-председателят, заедно с министрите Вежди Рашидов и Лиляна Павлова ще открият модернизираната зала „Филхармония”. Проектът за реконструкция, рехабилитация и оборудване на Дома на културата е реализиран по ОП „Регионално развитие”. Финансирането е в размер на 853 836 лв. Програмата на Бойко Борисов включва и инспекция на приключилата реставрация на крепостта „Сексагинта Приста”. Проектът за възстановяване и социализация на Римската крепост е реализиран по ОП „Регионално развитие”, като безвъзмездната финансова помощ възлиза на 1 293 601 лв.

По-късно през деня министър-председателят Бойко Борисов и министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова проверят ремонтните дейности на пътя Русе – Шумен, който е основна транспортна връзка в Североизточна България. Трасето е около 80 км. Средствата са осигурени по програма „Текущ ремонт и поддръжка” на АПИ за тази година. За изпълнение на ремонтните дейности до края на 2012 г. с постановление на Министерски съвет допълнително са отделени 10 млн. лв., които са около 18% от очакваната стойност за цялостното изпълнение на ремонта.

dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии