четвъртък, 4 юли 2013 г.

Жестокият убиец от Русе вилнее на свобода


Имало е трети човек в къщата в русенския булевард „Липник", където обезобразена, пребита, изнасилена и накълцана бе намерена 19-годишната Пламена Стефанова в понеделник. В другата стая увиснал на въжето пък бе открит първият заподозрян за убийството на момичето - 32-годишният бивш затворник Джалил Джалил Шефкъ.

По тялото му обаче има следи от насилие и затова разследващите предполагат, че l смъртта и на двамата е замесен трети човек. Според полицията е възможно жестокият убиец да е именно той и в момента да вилнее спокойно на свобода.
Ченгетата уж издирват вероятния извършител, но всъщност нямат представа кой може да бъде. Така излиза, че е страшен изверг, при това двоен килър, се разхожда инкогнито сред хората.

Жестокото убийство на красавицата потресе целия град, в който всички са убедени, че не Джалил е истинският екзекутор. Въпреки че имал тежък нрав и склонност да се забърква в неприятност, Шефкъ бил изключително красив и обаятелен и по думите на съседите му нямало момиче, което да устои на чара му. Те не помнят да са го виждали със сериозна приятелка и по-думите им една от причините е фактът, че до преди две години лежал в затвора. „Истинският убиец се разхожда на свобода", категорични са в Русе и споделят, че родителите на Джалил били много съвестни и трудолюбиви хора и трагедията щяла да ги погуби. „Барие и мъжът й Джалил са съсипани, те не живеят в Русе, а в село Красен, където са прислуга в дома на бизнесмен. Сестра му също е читава, уреди си живота в Англия, даже май се и ожени", разказват още комшиите на семейството. Паралелно с версията, че истинският убиец е на свобода, полицията работи и по версията, че Джалил е бил лудо влюбен в Пламена, но тя не отговорила на чувствата му и затова той я изнасилил и убил.

Разследващите очакват мобилния телефон на Пламена да внесе повече ясното и да изчисти една от версиите. Апаратът в момента се изследва за отпечатъци, тъй като Пламена бе отвлечена, докато говорела по телефона. Най-вероятно насилникът й е издърпал телефона от ръцете й, но ако е имал съучастник, може отпечатъците да са по него. Биологични следи - косми и отпечатъци се изземат и от къщата на бул. „Липник", където момичето и Джалил бяха намерени. Най-вероятно при аутопсията на Пламена съдебните медици са взели и проба от влагалището й, която е изпратена за изследване, за да се установи дали тя е била насилена само от Джалил или от някой друг. „Убийството е жестоко. Липсва половината й коса, която е била оскубана със сила. Бита е с часове, напълно обезобразена", потресени са полицаи, които също се молят вторият килър да бъде открит по-скоро.


Погребаха абитуриентката с любимите й дрехи

Докато разследващите все още нямат изчистена версия кой наистина уби, изнасили и обезобрази красивата абитуриента, във вторник близки, приятели и роднини изпратиха Пламена в последния й път. Майка й я облякла с любимия й лилав суитшърт, сложила в ковчега и по-летни дрехи и чадър.
„Само телефончето не сложих, не ни го дадоха полицаите", споделя опечалената жена. Освен съученици и приятели да уважи паметта й дошъл и класният ръководител Димитър Тошков, както и любимата й учителка по английски език. Цветя в памет на момичето изпратила дори дознателката по делото, която била покъртена от начина, по който е умряла Пламена. Тялото на момичето бе открито в понеделник призори, след като в нощта срещу неделя приятелят й подава сигнал в полицията, че Пламена е отвлечена от улицата, докато вървяла към срещата, която си били уредили. Докато вървяла, говорела с Калин по телефона. Изведнъж изпищяла, разговорът се разпаднал. Ден по-късно полицията я открива в къщата на бул. „Липник" - обезобразена, изнасилена и накълцана.

vsekiden.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии