сряда, 22 януари 2014 г.

Осмият национален конкурс за хумор и сатира организират в Кубрат


Кубрат
За осма поредна година в Кубрат ще бъде организиран националният конкурс за хумор и сатира, съобщи председателят на клуб "Жарава" Димитър Атанасов.

По традиция организатори на проявата, която става все по-популярна, са общинската администрация с активното съдействие на кмета Ремзи Халилов, Българско национално радио, програма „Христо Ботев“ с програмен директор на редакция „Хумор, сатира и забава“ Борис Арнаудов и местният клуб „Жарава“, с председател Димитър Атанасов.


В конкурса могат да участват автори от цялата страна. Условията за участие са същите, каквито бяха и в предишните издания, уточни Атанасов.

В раздел „Карикатура“ А4 /свободна техника/ участниците могат да изпращат до 10 творби, в кратки сатирични форми /епиграма, афоризъм и други/ - до 25 творби и в стихотворения или кратък хумористичен разказ - до 3 творби.

Те трябва да са придружени от кратка творческа биография и снимка или шарж на участника.

Крайният срок за изпращане на материалите е 20 март, а конкурсът ще бъде отчетен на 11 април. Адресът, на който могат да се пращат творбите, е 7300-Кубрат, ул. "Княз Борис I" номер 1.

Конкурсът възниква през 2007 г. по идея на Клуб „Жарава”. Същият предизвика голям интерес в страната и до днес в него са участвали над 1000 творци. В журито се открояват имена като Борис Арнаудов, Доньо Донев, Николай Пекарев, Румен Леонидов, Данаил Константинов и др.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии