вторник, 25 март 2014 г.

Амнистиран рецидивист обра къща в Черешово

Извършител на квартирна кражба в село Черешово се е оказал многократно осъждан рецидивист.

Поредното си престъпление той извършил през пролетта на 2013 г., а по време на процеса срещу него станало ясно, че той е осъждан вече 17 пъти, в повечето случаи за престъпления срещу собствеността. Излежавал присъда от 15 гдини затвор, наложена през 2010 г., но още същата година бил амнистиран.

До 2012 г. работил като пастир в село Черешово, поради което знаел кои къщи се обитават постоянно и кои не. Тъй като останал без работа и се нуждаел от средства, решил да си набави такива като краде от имоти в селото.

За целта си приготвил инсрументи и сак, в който да слага плячката. Подбрал къща, в която имало работилница и гараж. От тях задигнал удължител с щепсел и контакт, а после решил да влезе и в къщата. Счупил патрона на вратата с клещите си, но въпреки това тя не се отворила, заради което строшил стъклото на един от прозорците и се проврял през него.

В къщата намерил седем медни котлета, меден тиган и медна чиния и продължил „огледа“ си. Така забелязал проводниците – дълги 40 метра, идващи от ел. стълб, чрез които къщата се захранвала с ток. Срязал ги и си тръгнал с тях, с три медни котлета, с меден тиган и с медна чиния, като останалите вещи оставил в къщата, увити в дреха на ограбения собственик, с цел по-късно да се върне за тях. Откраднатото до момента пък предал за вторични суровини в квартал „Чародейна“ в Русе.

Обраният мъж разбрал какво се е случило, след като посетил имота си по сигнал на полицейски служители. Извършителят бил бързо открит, след което направил самопризнания. Тъй като съдът констатирал само смекчаващи вината обстоятелства, му дал наказание на минимума на предвиденото в закона.

Така рецидивистът ще изтърпи две години лишаване от свобода ефективно, при първоначален строг режим.

topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии