вторник, 1 април 2014 г.

Кметът на Исперих – виновен, но не за опит за убийство

Осъдителна присъда за действащ общински кмет постанови Окръжен съд-Разград.

Санкцията да е условна решиха съдебните заседатели, а двамата съдии в разширения съдебен състав подписаха с особено мнение, настоявайки кметът на Исперих Бейсим Басри да лежи ефективно в затвора.

Обвиненията срещу кмета на Исперих Бейсим Басри бяха две – за опит за убийство на лесничей и за възпрепятстване дейността на орган на властта. По по-тежкото той бе обявен за невинен от разширения съдебен състав.

Осъдителната присъда е заради това, че на 23 февруари миналата година на територията на Държавно ловно стопанство „Воден” Басри е произвел четири изстрела с ловна карабина „Калашников” срещу четирима горски служители с цел да осуети изпълнението на задълженията им по залавянето му като бракониер и нарушител.

Наказанието за кмета-бракониер е 3 години лишаване от свобода с 4 години срок на отлагане. Двамата съдии, членове на състава, обясниха, че според тях изтърпяването на присъдата би трябвало да е ефективно заради високата обществена опасност на деянието.

Съдът постанови Басри да плати над 3000 лв. разноски по досъдебното и съдебното производство.


Никой не остана доволен от присъдата. Заместник-окръжният прокурор Милена Пенчикова заяви, че ще протестира решението пред Апелативен съд-Варна, тъй като счита, че опитът за убийство е доказан. Адвокатите на Басри пък ще оспорват осъдителната част на решението. Самият кмет не коментира присъдата.


dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии