четвъртък, 30 октомври 2014 г.

3 години затвор за шофьор, убил приятел при катастрофа

Рядко срещана за подобни престъпления ефективна присъда постанови Окръжен съд-Разград по дело за пътно произшествие, завършило със смъртта на един от пътниците в пострадалата кола.

Подобно наказание поискаха и прокуратурата, и защитата на родителите на убития младеж. Защитата на подсъдимия пледираше за условно наказание, обявявайки, че в случая е имало и съвина, тъй като пътникът е знаел, че водачът е пиян.

Инцидентът е станал на 21 декември 2013 г. в село Беловец. 26-годишният Илкер Мехмед, 21-годишният Тунджел Османов и техни приятели били в заведение в родното си село, всички употребили алкохол. След 2 часа си тръгнали с колата на Илкер – „Алфа Ромео”. Тунджел седнал на задната седалка, отпред бил друг техен приятел. На ул. „Васил Левски” в селото при два последователни завоя на втория водачът изгубил контрол над колата, тя се блъснала в бордюр, изкоренила 4 дървета, ударила се и в порта на двор на същата улица, накрая се обърнала по таван и така спряла. Тунджел загинал на място. Съдебна експертиза установила, че скоростта на колата е била над 80 км./ч., дрегерът отчел 1,58 промила алкохол, а кръвната проба – 1,12 промила.

Младежът се призна за виновен пред съда, делото се гледа по съкратената процедура. Мехмед заяви, че загиналото момче му е било приятел и цял живот ще съжалява за случилото се.

За причиняване на смърт по непредпазливост тричленен съдебен състав с председател Димитричка Василева постанови 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване в затворническо общежитие от открит тип. Постанови и подсъдимият да плати 518,16 лв. разходи на досъдебното производство.

dariknews.bg

1 коментара:

Сеслав каза...

Нищо няма да върне братовчед ми от оня свят.

Allah rahmet eylesin!

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии