вторник, 17 февруари 2015 г.

Условни присъди за четирима, пребили сеславски зет, активист на Касим Дал

Окръжен съд-Разград потвърди присъдите на четирима младежи, пребили активист на Народна партия „Свобода и достойнство“. Санкциите са условни, съдебното решение не подлежи на обжалване.

Инцидентът, заради който като подсъдими пред Районен съд-Разград застанаха четирима младежи, е станал по време на предизборната кампания за парламентарни избори през 2013 г. Според обвинителния акт 36-годишният лидер на Народна партия „Свобода и достойнство“ в Цар Калоян Исмаил Касабов получил телефонно обаждане, че в съседното село Езерче смъкват плакатите на неговата политическа сила, които били поставени малко преди това.
Касабов отишъл да провери на място, направил забележка на тези, които смятал, че са късали партийните плакати и които излезли от местния клуб на ДПС, в отговор бил пребит от Мустафа Мустафа, Ахмед Буруков, Ибиш Сали и Серкан Сюлейманов.

По обвинението за нанасяне на средна телесна повреда процесът завърши на първа инстанция с четири условни присъди – по година и 6 месеца за Мустафа Мустафа и Ибиш Сали и по 6 месеца за Ахмед Буруков и Серкан Сюлейманов, които към момента на инцидента са били непълнолетни, и за четиримата изпитателният срок е по 3 години. Срещу Сали и Сюлейманов присъдите бяха произнесени задочно, тъй като те са в чужбина с неустановени адреси.

От решението на Районен съд-Разград недоволен е останал само пострадалият Исмаил Касабов и затова е обжалвал съдебното решение. Той настоявал за по-тежки наказания. Втората инстанция – Окръжен съд-Разглад – обаче не е установил аргументи за това и е потвърдил решението на районните магистрати. Присъдата е окончателна и не подлежи на обжалване.



dariknews.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии