вторник, 30 юни 2015 г.

Кметът на Исперих Бейсим Басри отказа да даде обяснения пред съда по делото за опит за убийство

Кметът на Исперих Бейсим Басри отказа днес да даде обяснения пред съда по делото за опит за убийство и заплашване на горски служители.

Процесът срещу кмета на Исперих започна повторно през февруари, след като делото бе върнато за ново разглеждане от друг съдебен състав поради процесуални нарушения.

Срещу Басри са повдигнати две обвинения. Първото е за това, че на 23 февруари 2013 г. в местността „Трънлив дол“ в землището на село Йонково, на територията на Държавно ловно стопанство „Воден“, с ловна карабина, като длъжностно лице - кмет на община Исперих, е направил опит умишлено да умъртви служителя в ловното стопанство Пеньо Астраджиев. Освен това той употребил заплашване, като произвел четири изстрела с ловна карабина срещу ловните надзиратели Детелин Димитров и Веселин Петров, с цел да осуети изпълнението на техните задължения.

На днешното заседание беше разпитан последният свидетел по делото – кметът на Йонково Кямуран Абдурахим. Той разказа, че на 23 февруари е бил с още трима души на язовира в близост до Йонково, но Бейсим Басри не е бил с тях, тъй като имал друга работа и казал, че по-късно ще се присъедини към тях. Видели се с Басри надвечер, когато го закарал до бензиностанцията в Лудогорци и го оставил там.

Защитата на подсъдимия поиска да бъде назначена графологична експертиза на подписа на Пеньо Астраджиев под приемателния протокол с намерените вещи на местопроизшествието - оптично устройство, камуфлажна шапка и гилзи. След съвещание обаче съдът прие, че не е необходимо назначаване на експертиза, като постанови изслушване на свидетеля Валентин Димитров, подписал приемателния протокол. Пред съда свидетелят обясни, че лично Пеньо Астраджиев е предал вещите и е подписал приемателния протокол. Процесът продължава с пледоариите на страните по него и се очаква да приключи с присъда.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии