понеделник, 25 януари 2016 г.

Повдигнаха обвинения срещу бившия кандидат за кмет на Кубрат Гюнан Халил

Повдигнаха обвинения срещу бившия кандидат за кмет на Кубрат от ДПС Гюнан Халил, съобщи бТВ. Русенската районна прокуратура се самосезира след разследване на телевизия бТВ, че той е ползвал фалшива диплома след записването си в Русенския университет.


В излъчения материал се твърдеше, че кандидатът за кмет на Кубрат през септември 2015 година е подал документи в Русенския университет „Ангел Кънчев”, с цел да се запише да учи висше образование. Сред тях била и диплома за средно образование. ВУЗ-ът няма как да провери дали тя е фалшива, тъй като няма регистър за толкова задна дата – 1991 г., когато, според написаното в дипломата, тя трябва да е издадена от Техникума по механотехника „Шандор Петьофи” в Разград.

Пред камерата на телевизията директорът на училището в Разград Георги Обретенов заявява, че лице с име Гюнан Халил не се е обучавал там.

На Халил журналистите са дали възможност да обясни ситуацията пред камерата им и да се защити от обвиненията, което обаче той не направил, а помолил екипът да спре да го снима.

Заради изнесената информация, прокуратурата в Русе се самосезира и започна разследване, което вече е приключило и потвърдило разследването на btv. В излъчения материал се посочва, че по делото са разпитани свидетели, изготвена е техническа експертиза на процесния документ, за който са събрани доказателства, че действително е фалшив. Установено е, че Гюнан Халил е използвал този документ.

Бившият кандидат-кмет на Кубрат все още не е дал обяснения. За ползването на неистински документ за завършено образование законът предвижда до осем години затвор. Вероятно прокуратурата ще вземе предвид и факта, че той е бил и кандидат за кмет, съобщава бТВ.



topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии