вторник, 26 януари 2016 г.

Условна присъда за крадец на реколта

Районен съд-Кубрат
Условна присъда постанови Районен съд-Кубрат за мъж от Брестовене, ожънал чужда нива.

Според обвинението на 1 юли миналата година 51-годишният Емин Шабан ангажирал комбайнер, който да ожъне нива с пшеница сорт „Авеню“, собственост на местна арендаторка. Комбайнерът пожънал половината нива, тъй като комбайнът се повредил.
Свидетелят оставил пожънатото жито от 1,5 т. на пътя, а Шабан повикал свой познат да извози откраднатото зърно до дома му в село Брестовене с каруца. След няколко дни собственичката на нивата установила, че нивата й е ожъната и по следите от комбайна разкрила извършителя. На въпрос защо е извършил кражбата, Емин Шабан обяснил, че й бил ядосан, защото тя стопанисва вече тази нива. С протокол за доброволно предаване обвиняемият върнал 478 кг от откраднатото жито, върнатото е на стойност 138 лв.

Съдът е признал Емин Шабан за виновен в кражба на жито на стойност 435 лв., постановил е наказание лишаване от свобода от 3 месеца със срок на отлагане 3 години, както и да плати обезщетение на собственичката на имота – 296,38 лв., също и 20 лв. на ОДМВР-Разград разноски по досъдебното производство и 50 лв. държавна такса върху уважения граждански иск.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Разград.


dariknews.bg

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии