петък, 24 юни 2016 г.

Откриха живо детето, изгубило се в горите край с. Смирненски

Днес е бил открит 3-годишния Мохамед, който в понеделник се изгуби в гората край с. Смирненски, община Ветово, научи Topnovini.bg.

Информацията бе потвърдена от комисар Димитър Павлов - началник на Областно управление "Пожарна безопасност и защита на населението". По пъвроначална информация, детето е в задоволително здравословно състояние, но е силно обезводнено и е транспортирано в Русенската болница.

От лечебното заведение съобщиха, че детето е в тежко състояние, тъй като е прекарало четири дни без вода и храна на високите летни температури. То е силно обезводнено, няма никакви съществени наранявания. За момента екипите на Спешното отделение са установили охлузни рани и кърлежи по тялото му. Направен е първоначален преглед, взети са му кръв и урина за изследвания и му е поставен венозен източник, през който да се вливат необходимите медикаменти, нужни за подобряване на неговото състояние.

Детето е бъде прието в реанимация, а след стабилизиране на състоянието му ще бъде преместено в отделението по Педиатрия към УМБАЛ-Русе, където ще продължи лечението му.

Както вече съобщихме, за изчезнването му стана ясно в понеделник. То е било в гората с родителите си, които заедно с други роми от Търговищко са се включили в беритба на липа. Оставено е било на дядо си, докато родителите му събират липов цвят. Когато се върнали на вечерта обаче, то било изчезнало.

В издирването на 3-годишния Мохамед участваха множество служители на Областна дирекция на МВР - Русе, РД "Пожарна безопасност и защита на населението" - Русе, горски служители и доброволци, включени бяха термокамери и дрон, които да следят ситуацията.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии