вторник, 28 юни 2016 г.

Откриха нелегални цигари в румънски камион на ГКПП Дунав мост

нелегални цигари
Шофьор на товарен автомобил „Volvo" с румънска регистрация пренасял нелегални цигари, укрити в метални туби от двигателно масло, съобщават от Агенция "Митници".

Това разкриха инспектори от Митница Русе, които снощи са спрели за проверка напускащия страната през ГКПП Дунав мост Русе - Гюргено камион.

Превозното средство първо е насочено за сканиране с рентгеновата система, а след това е подложено на щателна митническа проверка. Едната от тубите със съмнителна плътност се намирала във фабричния шкаф на товарното ремарке, а другата е била прикрепена на челната страна на ремаркето.

При по- внимателен оглед митническите служители установили, че тубите се срязани и съдържанието им е подменено - вместо масло, металните опаковки съдържали стекове с цигари без български акцизен бандерол и с надпис „DUTY FREE". От укритията са извадени общо 200 кутии цигари от марките „Pall mall", „Assos slims" , „Karelia ome" и „L&M".

По случая в Митница Русе е образувано досъдебно производство, което се води в условията на „незабавно производство". Шофьорът на румънския камион е задържан.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии