понеделник, 27 юни 2016 г.

Осъдиха директора на мюсюлманското училище в Русе

Мюсюлманското училище в Русе
Директорът на мюсюлманското училище в Русе Сюлейман Юмер Исмаил и заместникът му Музаффер Гедикоглу са осъдени за съставяне на документи с невярно съдържание.

Присъдите са условни, тъй като двамата са сключили споразумение с прокуратурата, което е одобрено от Районния съд в Русе.
Те са признали вината си, за което Сюлейман Юмер е осъден на 1 година условно, с 3 г. изпитателен срок, а Музаффер Гедикоглу – на 5 месеца условно, също с 3 години изпитателен срок.

Сюлейман Исмаил беше изправен пред Темида по обвинение, че в качеството си на директор на Мюсюлманското училище в Русе издал 4 служебни бележки, че ръководството на училището изплаща заплата и осигурява жилище на преподавателя в училището от Република Турция Музаффер Гедикоглу, с цел документите да бъдат използвани пред Дирекция „Миграция“ при Областната дирекция на МВР в Русе, и че Музаффер Гедикоглу има сключени трудови договори със школото, като целта била тези документи да бъдат използвани пред Регионалния инспекторат по образованието в Русе.


ruse-news.com

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии