вторник, 14 юни 2016 г.

Хулигански прояви и заплахи за саморазправа се намесиха в сагата с изборните резултати във Ветово

Продължават да се нагорещяват страстите около сагата с изборните резултати в община Ветово, като през последните дни се е стигнало до физически заплахи и хулигански прояви от страна на настоящия кмет Георги Георгиев.

За това съобщи председателят на Общински съвет - Ветово и пряк конкурент за кметския пост д-р Мехмед Мехмед (ДПС) на пресконференция днес.


Д-р Мехмед разказа за ситуация, случила се в сградата на Община Ветово, дни след пресконференцията, на която той обяви, че ще обжалва решението на Русенски административен съд за изборните резултати. Той е получил сигнал, че на електронното табло в сградата, поставено по европейски проект и показващо актуална информация, се върти клип с негово участие, на който той е сниман да играе кючек по време на ромски рожден ден в с. Червена вода. Имало е и надпис, че това е предизборна агитация, тъй като клипът е сниман малко преди местните избори.

"Нямам притеснения относно моите действия, със същата лекота мога да играя народни хора, както и спортни танци. За мен обаче беше необяснимо защо се използва общинска собственост по подобен своеволен начин, вероятно с цел да бъда дискредитиран с невярна информация. Ако трябва да припомним, тогава в с. Червена вода дори нямаше избори", заяви д-р Мехмед. По думите му, още с влизането си в сградата на следващия ден е бил посрещнат с арогантни и груби думи от кмета Георги Георгиев, който е "целял да го провокира с физическа саморазправа". След като това не се е случило, и д-р Мехмед се е обърнал за да излезе от сградата, е получил удар в областта на главата, от силата на който очилата му са паднали на земята.

"Вече е подадена жалба в полицията, бях поканен да подпиша и протокол за невлизане в пререкания с г-н Георгиев, предполагам той е подписал подобен протокол. Службите вече са изискали записите от камерите в сградата, очаквам действия от прокуратурата за хулиганската проява на длъжностно лице в работно време", коментира още д-р Мехмед. Той обаче заяви, че вече са започнали заплахи спрямо свидетелите на инцидента - както с физическа саморазправа, така и със заплахи за уволнения. Получена е дори информация, че са "наети двама братя - борци, които да му навредят".

Д-р Мехмед заяви още, че за съжаление Георги Георгиев е започнал предизборната си кампания по особено агресивен начин, а действията му са обида не само за гласувалите за наговите опоненти, а и за всички жители на община Ветово, която на практика не работи нормално повече от 7 месеца. "Хората дори вече говорят, че си имат местен Ценко Чоков в лицето на Георги Георгиев", коментира Мехмед. По думите му, други села в общината също изпитват затруднения заради местните проблеми, като даде пример със село Смирненски.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии