четвъртък, 14 юли 2016 г.

Три автомобила горяха в Русенско

Три автомобила горяха в Русенско.

На три сигнала за горящи автомобили са се отзовали пожарникарите през изминалия ден, съобщава ОД на МВР - Русе.

На 13 юли в 00:36 ч. екип от РСПБЗН – Ветово е изпратен на сигнал за пожар в лек автомобил по пътя след село Тетово в посока град Кубрат. При пристигане на местопроизшествието се е установило, че гори лек автомобил «Рено Меган» с русенска регистрация, а пожарът е възникнал след ПТП.
Водачът на автомобила не е пострадал. Екип на полицията също е изпратен на местопроизшествието за изясняване на случая. Според първоначалната информация водачът К.Г. е управлявал след употреба на алкохол /в концентрация над 2 промила/. Работата по изясняването на инцидента продължава.

На 12 юли в 11:34 часа един екип от Втора РСПБЗН е изпратен по сигнал за пожар в лек автомобил на ул. Митрополит Григорий в Русе, до първо студентско общежитие. При пристигане на екипа на място се установява, че гори двигателния отсек на лек автомобил «Опел Корса» с разградска регистрация. Според свидетели колата се е запалила малко след като водачка я е паркирала на въпросното място. При инцидента е бил унищожен двигателя на автомобила. Според пожарникарите причината за запалването е късо съединение.

На 12 юли в 13:34 ч. е получен сигнал за излизащ дим от гаражна клетка на ул. Згориград в Русе. Към адреса е изпратен екип служители от Втора РСПБЗН. На място огнеборците установяват, че горят електрически проводници и друго имущество на площ от около квадратен метър. Изяснено е, че собственикът е работил в гаража малко преди възникването на пожара. Най-вероятно късо съединение е предизвикало запалването.


topnovini.bg


Последни публикации

Най-четени

Случайни статии