четвъртък, 14 юли 2016 г.

Червеноводчани протестираха с искане за околовръстен път и оставка на кмета на населеното място

Жителите на Червена вода излязоха днес за пореден път на протест с искане за изграждане на околовръстен път около населеното място.

По време на проявата те поискаха и оставката на кмета Румен Русев. Причина за недоволството им от него е, че според протестиращите, той не е съпричастен към проблема с големия трафик през селото.

Жителите на Червена вода са недоволни, че от години през населеното място преминава голям брой автобуси (те посочиха цифрата над 200 на ден), тирове, други тежкотоварни и леки автомобили, което, освен че създава опасност за жителите на Червена вода, които пресичат пътя им, също така са станали причина за разбиването на асфалта, напукването на къщите на живеещите около платното и постоянния шум, с който хората са тероризирани от преминаващите леки и тежкотоварни автомобили.

По този път минават множество камиони от близка каменоломна, които, заедно с автобусите, за 140 от които червеноводчани твърдят, че не се ползват от тях, са унищожили настилката на платното и са станали причина за повредите по домовете на хората, недоволстват те.

За да привлекат внимание към проблема си, днес жителите на Червена вода са спрели движението за около 40 минути, съобщи един от организаторите на протеста Милко Даскалов. Това е довело до намесата на полицията, но до сблъсъци и ескалиране на напрежението не се е стигнало, добави той.

На място да се поинтересува от проблема на червеноводчани е отишъл зам.-областният управител Валентин Колев. Той им е обяснил, в отговор на по-рано изпратено писмо, че за 2016 г. не е предвиден ремонт на настоящия път и изграждане на околовръстен такъв. Той обаче се е ангожирал да помогне на хората да придвижат искането си и то да доведе до реални действия от страна на държавата.

За целта от името на инициативния комитет ще бде изпратено писмо до министр-председателя Бойко Борисов, до министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и до Областна администрация – Русе, обясни адвокат Иво Пазарджиев, който също е присъствал на протеста.

Целта е хората да получат ясен отговор, ще бъде ли заложен исканият околръстен път за изграждане през 2017 г. и ако това не стане, за кога ще бъде насрочено началото на строежа му.

Милко Дскалов пък припомни, че още преди 2 години и половина е поставил въпроса пред общинския съвет в Русе, както и че са търсени и други законови начини да обърнат внимание на проблема с големия и с времето все повече увеличаващ се трафик през Червена вода.


topnovini.bg

0 коментара:

Публикуване на коментар

Неуместните и нецензурните коментари ще бъдат изтривани.

Последни публикации

Най-четени

Случайни статии